Christophe Hollebeke

SEO: Site geïndexeerd door Google?


Hoe kom je erachter of Google je site heeft geïndexeerd? Je kunt zoeken op gerelateerde trefwoorden, maar er is een betere manier om dit te achterhalen…

Hoe kom je erachter of Google je site heeft geïndexeerd? Je kunt zoeken op gerelateerde trefwoorden, maar er is een betere manier om dit te achterhalen….

Als je een site hebt, wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk wordt geïndexeerd door zoekmachines zoals Google. Maar hoe weet je nu wanneer je site daadwerkelijk werd toegevoegd aan de enorme database van Google?

Je kunt regelmatig naar Google surfen en zoeken op trefwoorden die gerelateerd zijn met je website en hopen dat je site zichtbaar is op de eerste resultaten-pagina’s. Het wordt echter moeilijker indien je vermoedens hebt dat je site niet werd geïndexeerd omdat je deze niet terugvindt in de eerste 20 resultaten-pagina’s.

De oplossing: typ in het zoekvak van Google site:www.naamsite.be

Google zoekveld

Indien je site geïndexeerd werd door Google, zie je nu een lijst van alle pagina’s die werden geïndexeerd. In bovenstaand voorbeeld zie je dat de site www.webkust.be 63 resultaten heeft gevonden.

Het positieve is dat je zo kunt weten dat de zoekrobot je site heeft bezocht (of niet!), maar dit geen garantie is dat je site goed gevonden wordt (lees: dat je website op de eerste resultaten-pagina’s vermeld staat.). Hierbij spelen heel wat meer factoren een rol, en dit noemt men SEO (zoekmachineoptimalisatie)!